%0 Journal Article %T اثر کود دامی و ورمی‌‌کمپوست بر ویژگی‌های رشدی درختچه ‌‌پر (Cotinus coggygria) تحت تنش شوری در شرایط گلخانه %J تحقیقات جنگل و صنوبر ایران %I مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0883 %A مقیمی بنادکوکی, علی %A دهستانی اردکانی, مریم %A شیرمردی, مصطفی %A مؤمن‌پور, علی %D 2018 %\ 12/22/2018 %V 26 %N 4 %P 483-495 %! اثر کود دامی و ورمی‌‌کمپوست بر ویژگی‌های رشدی درختچه ‌‌پر (Cotinus coggygria) تحت تنش شوری در شرایط گلخانه %K درختچه زینتی %K سدیم %K کلر %K نکروزگی %R 10.22092/ijfpr.2018.118579 %X درختچه پر (Cotinus coggygria Scop.) از گونه‌های جذاب زینتی است که خواص دارویی فراوانی دارد. در پژوهش پیش‌رو، اثر سطوح مختلف شوری بر رشد این گیاه و تأثیر کود گاوی و ورمی‌‌کمپوست بر افزایش مقاومت به شوری گیاه به‌‌صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی، شامل سه سطح مواد اصلاحی به‌صورت 1) خاک زراعی، 2) 80 درصد خاک زراعی + 20 درصد ورمی‌کمپوست و 3) 80 درصد خاک زراعی + 20 درصد کود گاوی کاملاً پوسیده و شوری آب آبیاری در سه سطح (یک، چهار و هفت دسی‌‌زیمنس بر متر) در سه تکرار بررسی شد. در این آزمایش، بستر بدون کود به‌عنوان شاهد درنظر گرفته شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری، شاخص‌‌های رشد و زی‌‌توده تر و خشک گیاه به‌‌طور معنی‌‌داری کاهش یافتند. بیشترین ارتفاع و قطر در گیاهان شاهد و در سطح شوری یک دسی‌‌زیمنس بر متر به‌دست آمد. تیمار ورمی‌‌کمپوست بهتر از شاهد و کود گاوی منجر به افزایش زی‌‌توده تر و خشک ساقه شد. بیشترین زی‌‌توده تر و خشک ساقه به‌‌ترتیب با 230/8 و 123/36 گرم در بیشترین سطح شوری (هفت دسی‌‌زیمنس بر متر) و در تیمار ورمی‌‌کمپوست به‌دست آمد. در سطوح متوسط و زیاد شوری (چهار و هفت دسی‌‌زیمنس بر متر) کود ورمی‌‌کمپوست بهتر از کود گاوی منجر به افزایش سطح برگ شد. استفاده از کود دامی و ورمی‌‌کمپوست توانست سدیم و کلر برگ را نسبت به شاهد کاهش دهد و باعث افزایش‌ مقدار پتاسیم شود. به‌‌طور کلی، استفاده از کود گاوی و ورمی‌‌کمپوست توانست ویژگی‌های رشدی درختچه پر و جذب عناصر غذایی را در شرایط شور نسبت به شاهد بهبود دهد. %U https://ijfpr.areeo.ac.ir/article_118579_a64e65f2b83ce8a4a6479fc59b85eec0.pdf