%0 Journal Article %T بررسی خصوصیات شیمیایی خاک، مقدار لاشه­‌ریزی و ورود عناصر غذایی در سه توده دست‌کاشت آزاد، پلت و ون (جنگل آموزشی– پژوهشی دارابکلا- ساری) %J تحقیقات جنگل و صنوبر ایران %I مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0883 %A هاشمی, سیده فاطمه %A حجتی, سید محمد %A حسینی نصر, سید محمد %D 2012 %\ 12/21/2012 %V 20 %N 4 %P 655-645 %! بررسی خصوصیات شیمیایی خاک، مقدار لاشه­‌ریزی و ورود عناصر غذایی در سه توده دست‌کاشت آزاد، پلت و ون (جنگل آموزشی– پژوهشی دارابکلا- ساری) %K تله جمع‌آوری لاشبرگ %K بازگشت عناصر غذایی %K ازت %K فسفر %K پتاسیم %K کلسیم %R 10.22092/ijfpr.2012.107481 %X در این پژوهش عناصر غذایی خاک، مقدار لاشه‌ریزی پائیزه و ورود عناصر غذایی از طریق لاشبرگ به کف جنگل و ارتباط آنها با هم در سه توده (آزاد، افرا پلت و ون) جنگل‌کاری شده در جنگل آموزشی- پژوهشی دارابکلا ساری مورد بررسی قرار گرفت. نمونه­های خاک از عمق 15-0 سانتی‌‌متری خاک برداشت و عناصر غذایی آنها مورد اندازه­گیری قرار گرفت. برای اندازه­گیری لاشه‌ریزی در فصل خزان 3 تله جمع‌آوری لاشبرگ (به ابعاد 50×50 سانتی­متر) به­طور تصادفی در هر توده قرار داده شد و جمع­آوری لاشبرگ­ها به­صورت ماهانه انجام شد. نظر به اینکه برگ درصد قابل توجهی از لاشه‌ریزی را در گونه­های مورد بررسی به خود اختصاص داده است، بنابراین نمونه‌های برگ­های خزان شده در ماه‌های مختلف فصل خزان برای اندازه­گیری محتوی عناصر غذایی به آزمایشگاه منتقل شد. عناصر غذایی خاک بجز مقدار فسفر و پتاسیم در بین گونه­ها تفاوت معناداری نشان دادند. کمترین مقدار عناصر غذایی نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم در خاک گونه ون مشاهده شد. نتایج کلی لاشه­ریزی سه گونه مورد بررسی در سه ماه خزان لاشبرگ نشان داد که افرا بیشترین و ون کمترین مقدار انباشت لاشبرگ را داشته­اند. نتایج نشان داد که توده­ها توانسته­اند خواص خاک را تا حدودی تغییر دهند. یافته­های پژوهش حاضر مؤید آن است که این تغییرات با تفاوت­های مشاهده شده در مقدار بازگشت عناصر غذایی در هر توده هم‌خوانی دارد. %U https://ijfpr.areeo.ac.ir/article_107481_45a185584c6b68a777e2795ede6b5b2c.pdf